top of page

Integrale Europese aanpak ladingdiefstal in spoorvervoer hard nodig

Transport Online

15 nov. 2022

Transportbeveiliging specialist Imbema heeft een whitepaper gepubliceerd over criminaliteit in het intermodale vervoer over het spoor

NIEUWERKERK AAN DE IJSSEL - Transportbeveiliging specialist Imbema heeft een whitepaper gepubliceerd over criminaliteit in het intermodale vervoer over het spoor. Onder de titel ‘Crime in the world of intermodal transport’, legt Imbema uit hoe met de explosieve groei van het intermodale vervoer, ook de onveiligheid van het intermodaal transport toeneemt.

Bij Imbema maakt men zich hier zorgen over. “Natuurlijk verkopen wij fysieke en elektronische oplossingen om ladingdiefstal tegen te gaan”, vertelt Sales Manager SBS, Manolo de la Fuente. “Maar het is minstens zo belangrijk dat vervoerders en verladers een helder beeld krijgen van wat er intermodaal onderweg allemaal gebeurt en hoe alles met elkaar samenhangt. Daarom zijn wij dit onderzoek gestart. We hopen dat deze whitepaper meer inzicht geeft in wat er nog op ons afkomt.”


De whitepaper schetst een helder beeld van hoe het criminele organisaties lukt hun slag te slaan, na het moment dat een vervoerder zijn trailers op de trein ziet vertrekken. Want waar het transport aan de voor- en achterkant doorgaans wel goed beveiligd is, terminals zwaar bewaakt worden en chauffeurs zorgvuldig gescreend, is met name de treinreis zelf nu het zwakke punt. Want anders dan gedacht, blijken treinen onderweg vaak uren stil te staan op donkere en niet of matig bewaakte plaatsen.

bottom of page