top of page

Actie in de transportsector voor 250.000 euro aan gestolen goederen getraceerd

Politie

28 nov. 2022

In Roosendaal werd tijdens de TFOC actieweek op dinsdag 22 november voor 250.000 euro aan gestolen goederen getraceerd

o.a. Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal - In Roosendaal werd tijdens de TFOC actieweek op dinsdag 22 november voor 250.000 euro aan gestolen goederen getraceerd. Om criminaliteit in de transportsector tegen te gaan is er onder de vlag van het programma TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) speciale aandacht voor het bestrijden en voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de transportsector.


Resultaten van preventie en controle

De TFOC aanpak faciliteert een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten en de sector. Daarbij zette we afgelopen week opnieuw in op preventie en controle. In Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Terneuzen, Hulst en Sluis werden 12 transportbedrijven integraal gecontroleerd en 22 bedrijven preventief bezocht.


In Roosendaal en Terneuzen werden rondom de grens verkeerscontroles gedaan. In totaal werden 140 vrachtwagens en 75 personen auto’s en busjes gecontroleerd. In Bergen op Zoom werd hierbij 34 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. In Roosendaal werden twee spookvoertuigen in beslag genomen en een gestolen oplegger getraceerd. Dit zijn voertuigen die niet geregistreerd staan op naam van een persoon of een bedrijf. De KMar trof tijdens de controles een vreemdeling aan die 13 jaar illegaal in België verbleef.


Douaniers en agenten gingen met tientallen chauffeurs en ondernemers in gesprek over de criminele inmenging en de risico’s die dat met zich meebrengt. Tussen Terneuzen en Gent voerden we op het water met 11 schippers hetzelfde gesprek met als doel dat de branche leert signalen van criminaliteit te herkennen en te melden.

bottom of page