top of page

31-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangeklaagd voor drugssmokkel in Denemarken

TRansport Online

17 okt. 2022

Het Deense openbaar ministerie heeft een aanklacht ingediend tegen een 31-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die in mei werd aangehouden door de douane in een poging om tien kilo cocaïne Denemarken binnen te smokkelen.

FROSLEV/ESBJERG - Het Deense openbaar ministerie heeft een aanklacht ingediend tegen een 31-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die in mei werd aangehouden door de douane in een poging om tien kilo cocaïne Denemarken binnen te smokkelen.

Het incident vond plaats op maandagmiddag 24 mei 2022 bij de grensovergang Frøslev. Hier werd een vrachtwagen op weg van Nederland naar Denemarken met een 31-jarige man achter het stuur gecontroleerd door de politie en douane.


Tijdens de controle kreeg een douanebeambte argwaan over het voertuig dat vervolgens naar de onderzoekshal van de douane bij de grens werd gereden. Hier merkte een van de drugshonden van het politiebureau duidelijk op dat er verdovende middelen aanwezig waren. Het voertuig werd vervolgens grondig onderzocht, waarna de tien kilo cocaïne verborgen in de trailer werd gevonden, zegt een woordvoerder van de Deense douane, Michael Lund.

bottom of page